« terug naar Home

Interactieve PDF Reader

Deze uitgebreide applicatie werd in 2006 voor Zicht ontwikkeld. De opdracht was om de PDF met de begroting van Noord Holland online te kunnen presenteren. De in Flash ontwikkelde reader kon door een AMFPHP database koppeling de tekst doorzoeken, je kon bookmarks opslaan en en notes aan bepaalde pagina’s toevoegen. Het was mogelijk delen van teksten, losse pagina’s of spreads printen vanuit de applicatie. Pagina’s konden ingezoomd of als spread getoond worden. Alle kleuren, teksten en logo’s werden extern ingeladen (met als doel de reader breed in te kunnen zetten), de inhoudsopgave en bladerfunctie werden dynamisch gegenereerd.

Interactieve PDF Reader - 2 Pagina Spread   Interactieve PDF Reader - 1 Pagina Spread   Interactieve PDF Reader - Thumbnail Overzicht

De website URL en achterliggende databse zijn long gone – wat overblijft zijn deze screenshots en de source files.

Auteur: Maarten van de Voorde

Krant in de Klas

Voor Stichting Krant in de Klas heb ik een site ontworpen waarmee zij hun informatie en aanbod beter kunnen ontsluiten. De site heeft als doelgroep leraren en beleidsmakers. De ontwikkeling van deze site is gedaan door Acato. Daarnaast heb ik ook het logo en bijbehorende huisstijl ontworpen. Krant in de Klas is inmiddels Nieuws in de Klas geworden.

Auteur: Maarten van de Voorde

Sloterwijk & Heinen Bedrijfsmakelaars

Sloterwijk & Heinen is een jong makelaarskantoor in Emmeloord waarvoor het logo, de huisstijl en site ontworpen en uitgewerkt werden. mr10 was in deze verantwoordelijk voor alle uitingen van Sloterwijk & Heinen. Er werd bijvoorbeeld autobelettering, presentatiemapjes, rolbanners, flyers, vlaggen, raamdecoratie, borden en advertenties in de krant ontwikkeld.

De door mr10 ontwikkelde site is intussen vervangen; ten tijde van het oprichten van Sloterwijk & Heinen, was het begrip aankoopmakelaars nog niet ingeburgerd en de site was toendertijd ingericht om dat begrip te verklaren. In de loop der jaren burgerde de ‘aankoopmakelaar’ in en veranderde de focus van Sloterwijk & Heinen van aankoop- naar bedrijfsmakelaars, waartoe de site een upgrade ondergaan heeft.

Auteur: Maarten van de Voorde

De Zuinigste Rijder

Screenshot van het project De Zuinigste Rijder

Een interactieve bouwplaat, waarbij je het uiterlijk en de accessoires op de auto zelf kunt bepalen, werd in opdracht van ARC-Amsterdam (nu Saatchi & Saatchi | Leo Burnett) ontwikkeld voor de campagne ‘de Zuinigste Rijder’. Deze Flash gebaseerde site heeft de mogelijkheid om je eigen patroon voor op de auto te uploaden. De bouwplaat wordt gegenereerd als PDF; die is te printen, zodat je je eigen auto ook daadwerkelijk kunt bouwen.
P.S. Het motorgeluid houdt na 3 keer op.

Inertia Creative

Screenshot van het Inertia Creative project

Voor een Canadese partner werd een interactieve, creatieve Flash site ontwikkeld, waarbij elke sectie een navigatie experiment is. Deze site uit 2005 was zijn tijd ver vooruit, waardoor de site er anno 2011 nog steeds fris uitziet; alleen jammer van de verouderde nieuwsberichten.